Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie voor:

 

chronische vermoeidheid, lusteloosheid hyperactiviteit

depressie, angsten leer- en gedragsmoeilijkheden

emotionele en posttraumatische problemen hoofdpijn en migraine

fibromyalgie nek- en rugklachten

stress en slapeloosheid bekkeninstabiliteit

ademhalingsproblemen en astma

spijsverteringsklachten, darmklachten en constipatie door stress

 

doel:

 

Fysieke, psychisch-emotionele problemen of energetische oorzaken doen blokkades in ons lichaam ontstaan. De informatie hierover ligt opgeslagen in het weefselgeheugen. Dit wordt in de behandeling als het ware wakker gemaakt. Hiervoor worden de handen op het craniosacrale systeem geplaatst. De communicatie tussen de psyche, de emotie en het lichaam wordt hierdoor vergemakkelijkt.

Men komt in contact met het 'innerlijk weten' en men kan zich bewust worden van de betekenis van de blokkades. De behandeling spreekt het eigen zelfhelend vermogen van het lichaam aan.

Cranio-Sacraal therapie richt zich op het opheffen van blokkades binnen het Cranio-Sacraal systeem zodat de soepelheid en de bewegingsvrijheid ervan worden hersteld en het systeem z’n natuurlijk ritme kan terug vinden. Hierdoor wordt de gezondheid ondersteund en de vitaliteit verhoogd.

 

Tijdens de behandeling kan je mogelijks in bepaalde gebieden van het lichaam warmte of koude, spanning of ontspanning of andere subtiele veranderingen voelen. Mogelijks kan je lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen aannemen of bepaalde bewegingen uitvoeren. Ook kunnen er herinneringen in het bewustzijn komen die gepaard kunnen gaan met het loskomen van emotionele gevoelens.

 

het craniosacraal systeem:

 

Het craniosacraal systeem bestaat uit vliezen (membranen) en hersenruggenmergvloeistof (cerebrospinale vloeistof), die de hersenen en het ruggenmerg omgeven en beschermen. Het strekt zich uit van de botten van de schedel, het aangezicht en de mond - het craniale deel - tot aan de botten van het bekken - het sacrale deel.

 

Ieder mens heeft een Craniosacraalritme. Als de handen op het lichaam worden geplaatst, voelt men de expansie en contractie, veroorzaakt door de vermindering en vermeerdering van vloeistof - met name het hersenvocht die binnen en rondom het centrale zenuwstelsel, de hersenen en het ruggemerg met een regelmatige snelheid wordt geproduceerd en weer gereduceerd.

Met een zachte aanraking, vergelijkbaar met het gewicht van een muntstukje, wordt de craniosacraal therapie toegepast om zo de werking van het centraal zenuwstelsel te verbeteren.

Het centrale zenuwstelsel verwerkt de prikkels van binnen en buiten het lichaam en reageert hierop. Het bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, die omgeven zijn door 3 vliezen. Het buitenste vlies hecht zich aan de schedel (cranium) en onderaan het heiligbeen (sacrum). Tussen de twee meest naar binnen gelegen vliezen vloeit het cerebrospinaal vocht en voedt het centrale zenuwstelsel.