Psychotherapie

psychotherapie

voor volwassenen met:

 

depressie, burn-out/bore-out, angst, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak, verlies, trauma, relatieproblemen, moeilijkheden op het werk, stress, verslaving, vragen over zingeving, …

 

werkwijzen die in de therapie gebruikt worden zijn:

 

- inzichtgevend gesprek

- aandachtsoefeningen/focussen

- Innerlijk kind

- methoden vanuit het systemisch werk (opstellingen)

- oefeningen rond zorgvuldige communicatie

- visualisatie (waarbij je jezelf dingen in de verbeelding voorstelt)

- creatieve middelen

 

In de individuele integratieve therapie en relatietherapie maken we ruimte om op een veilige manier te onderzoeken wat er moeilijk loopt. In respect en vertrouwen gaan we samen naar het verdiepen van de problemen. Inzicht krijgen in de persoonlijke problemen gaat beter wanneer je in contact bent met jezelf, met het eigen innerlijk, dus niet alleen met je gedachten, maar vooral ook met je gevoelens.

In de sessies nodig ik je uit om stil te staan bij jezelf en aandacht te geven aan wat je vanbinnen ervaart. Of het nu ontzettend prettige of eerder vreselijk vervelende sensaties zijn, het is belangrijk dat datgene wat zich aandient, zijn plaats kan krijgen. Het ervaren en toelaten is op zich vaak al een doeltreffende manier naar verandering. Daarnaast help ik je ook om hier uitdrukking aan te kunnen geven. Door in gesprek te komen over de gedachten en gevoelens kan je ontdekken hoe je verder kan.

Iedereen komt in zijn leven met innerlijke conflicten in contact, dat is onvermijdelijk. Je kan echter op verschillende manieren met deze problemen omgaan.

Meestal hebben we geleerd of zijn we gewend deze problemen, gevoelens en pijnen weg te drukken, ook mede omdat deze heel heftig kunnen zijn. Weerstand helpt meestal niet om de problematiek op te lossen. Het is namelijk meestal zo dat door afwijzing van onze emoties, deze enkel versterkt worden. Alles wat verdrongen of afgesplitst wordt blijft hetzelfde of wordt erger. Enkel door te voelen wat je te voelen hebt kan er iets veranderen.

Wat kan veranderen is vaak niet zozeer de feiten of de mensen in je omgeving, maar wel de manier waarop jij ermee omgaat.

 

 

Naast therapie bied ik ook craniosacraal therapie en energetische healings aan, welke complementair kunnen zijn aan de therapie. Door psychotherapie te combineren met craniosacraal therapie kunnen oude kwetsuren op een diepe manier, zowel lichamelijk als psychisch geheeld worden. De craniosacraal therapie en de healing worden ook als aparte begeleidingsvorm aangeboden.